Brownie
Hej
W tym tygodniu wstawiam przepis trochę później za co przepraszam, ale nie miałam czasu w poniedziałek i we wtorek. Oto przepis na przepyszne czekoladowo-czekoladowe ciasto, czyli brownie.
Składniki:
W tym tygodniu wstawiam przepis trochę później za co przepraszam, ale nie miałam czasu w poniedziałek i we wtorek. Oto przepis na przepyszne czekoladowo-czekoladowe ciasto, czyli brownie.
Składniki:
- 1 kostka do pieczenia Kasia (możecie użyć innej)
- 2 deserowe i 1 gorzka czekolada
- 1 szklanka cukru pudru
- 6 sztuk jajek
- 1,1 szklanka mąki
- 2 szczypty soli
- 4 łyżki kakao
- 1 opakowanie polewy z mlecznej czekolady Dr. Oetker
- Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
- Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
- Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając jajka, mąkę oraz sól.
- Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm.
- Piekarnik grzałka góra/dół rozgrzewasz do temperatury 180 stopni Celsjusza.
- Ciasto piecz około 50 minut.
- Kiedy ciasto wystygnie polej polewą czekoladową.
Jadłabym <3
OdpowiedzUsuń