Brownie

Hej
W tym tygodniu wstawiam przepis trochę później za co przepraszam, ale nie miałam czasu w poniedziałek i we wtorek. Oto przepis na przepyszne czekoladowo-czekoladowe ciasto, czyli brownie.
Składniki:
  • 1 kostka do pieczenia Kasia (możecie użyć innej)
  • 2 deserowe i 1 gorzka czekolada
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 6 sztuk jajek
  • 1,1 szklanka mąki
  • 2 szczypty soli
  • 4 łyżki kakao
  • 1 opakowanie polewy z mlecznej czekolady Dr. Oetker
Sposób przygotowania:
  • Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
  • Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
  • Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając jajka, mąkę oraz sól.
  • Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm.
  • Piekarnik grzałka góra/dół rozgrzewasz do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  • Ciasto piecz około 50 minut. 
  • Kiedy ciasto wystygnie polej polewą czekoladową.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty