Deser galaretkowy
Składniki:
- 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku (ja użyłam truskawkowej WINIARY)
- 1 opakowanie polewy o dowolnym smaku (użyłam polewy truskawkowej Tymbark)
- 1 opakowanie kolorowej posypki
- 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
- 1 szklanka pianek waniliowo-truskawkowych
- 0,5 szklanki śmietany kremówki
- 0,5 tabliczki mlecznej czekolady
- Zagotuj 375 ml wody, wsyp do gorącej wody zawartość galaretki i wymieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia, nie gotuj. Ostudź.
- W garnku podgrzewaj śmietanę, gdy będzie już gorąca włóż pianki i czekoladę.
- Podgrzewaj na małym ogniu ciągle mieszając, aż pianki i czekolada się rozpuszczą. Lekko ostudź.
- Biszkopty polewaj gęstą masą, dokładaj je do siebie i polewaj.
- Całość dla ozdoby posyp kolorową posypką i polej polewą.
Ładnie się prezentuje
OdpowiedzUsuń