Deser galaretkowy

Składniki:
  • 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku (ja użyłam truskawkowej WINIARY)
  • 1 opakowanie polewy o dowolnym smaku (użyłam polewy truskawkowej Tymbark)
  • 1 opakowanie kolorowej posypki
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
  • 1 szklanka pianek waniliowo-truskawkowych
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 
Sposób przygotowania:
  • Zagotuj 375 ml wody, wsyp do gorącej wody zawartość galaretki i wymieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia, nie gotuj. Ostudź.
  • W garnku podgrzewaj śmietanę, gdy będzie już gorąca włóż pianki i czekoladę.
  • Podgrzewaj na małym ogniu ciągle mieszając, aż pianki i czekolada się rozpuszczą. Lekko ostudź.
  • Biszkopty polewaj gęstą masą, dokładaj je do siebie i polewaj.
  • Całość dla ozdoby posyp kolorową posypką i polej polewą.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty